16. tammikuuta 2012

Hey HAY

Nyt kun on lehtiaddiktiot tunnustettu juurta jaksain, on aika kurkistaa Dekon sivuille!

Ja kyllä Deko tänäkin vuotena yllätti ja täytti kaikki odotukseni, olen niin onnesta pyöreänä pallokkaana! Lehdestä löytyi paljon persoonallisia mustavalkoisia koteja höystettynä pehmeillä tai värikkäämmillä väreillä sekä monenmoisia ideoita niin suurempaan kuin pieneenkin kodin muutokseen. Tässä muutama erityisesti minua innostanutta asiaa:


Ehdoton ykköseni kodeista oli ruotsalaisen Barbro Sahlin perheineen asuttama asunto. Sisustuksessa ihastutti eniten seinien nerokkaat tauluideat ja rento, tyylejä sekoitteleva kokonaisuus. Kaksi loistavaa ideaa taulujen puutteessa elävälle, joka haluaa jotain suhteellisen halpaa, mutta persoonallista seinänsä täytteeksi. Olohuoneeseen Sahlin on kehystänyt tukholmalaisen koulun vanhoja pohjapiirroksia ja ripustanut ne symmetrisesti sohvan yläpuolelle. Todella hieno idea, mistäs sitä itse pääsisi hankkimaan 200 vuotta vanhoja pohjapiirroksia? 100-20 vuottakin riittää varmasti, jos tykkää hieman ajan kuluttamasta ja kellastamasta paperista. Tai miksei tekisi paperista vaikka itse vanhemman näköistä jos oikein innostuu ideasta!


Toinen ihana idea seinää koristamaan/peittämään oli olohuoneen seinälle klipsuilla kiinnitetyt kuvat värikkäistä linnuista. Helppo ja kätevä idea, sillä klipsujen avulla kuvia voi helposti vaihdella tai järjestystä muuttaa vaikka viikoittain mielensä mukaan. Todella kätevää, ja sopii hyvin myös opiskelija-asuntoon, vaikkakin reikien poraamsielta ei tässä välty.


Tulipa Dekon sivuilta bongattua ja ihastuttua samalla myös HAY:n Color-villamattoon, sekä Ferm Livingin Harlequin-tapettiin, jota myy Suomessa ainakin Innodeco.




 Joskus olin ihan hulluna mustavalkoiseen salmiakkilattiaan, jonka olisin ehdottomasti asetuttanut keittiön lattiaan, jos olisi ollut päätäntävaltaa, remontoitava lattia ja rahaa. Enää en usko, että kestäisin semmoista kauaa omassa talossani, mutta selvästi kinnostus salmiakkikuvioon on jäänyt. En ehkä ihan olohuoneen seinän pituudelta tätä tapetoisi, mutta johonkin pienempään seinään se sopisi, kuten esimerkiksi eteiseen yhdelle seinälle tai asunnon kapeaan väliseinään piristykseksi. Vielä jokin hillitty, tumma tuoli (ensimmäisenä tuli mieleen vanhahko, ajan kuluttama Domus-tuoli, taikka Woodism:in puinen kiekkojakkara) seinän viereen kenkien laittoa varten ja tadaa, siinä se olisi!

Lehdestä löytyi myös paljonpaljon muutakin mieltä avartavaa, joten lehti kannattaa katsastaa läpi! Helmikuun numeroa sitten innolla odottelemaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina saa postittaa mietteitä, ideoita ja ajatuksia!
Kaikki otetaan hymyllä vastaan :)