14. huhtikuuta 2012

Missä sun kello on?

En muuten hankkinut Jaffa-suihkuverhoa tällä kertaa, vaikka seisoinkin Anttilan hyllyjen välissä noin vartin sitä tuijottaen. Kuitenkaan tässä tilanteessa se ei tuntunut järkevältä ostokselta. Vaikka järkevyyden ohittaa joissain tilanteissa hirmuisen vahva ihastuminen tai jo pidempään jatkunut harkinta jotain tuotetta kohtaan. Tunneihminen kun olen, niin välillä impulsiivisuus voittaa, mutta tällä kertaa seisoessani tätä älyttömän valloittavaa Jaffa-verhoa vastapäätä, enkä keksinyt yhtään kunnon tekosyytä sille, että paketti olisi lähtenyt mukaani.
Oh well, hyvä ettei rahaa kulunut :)


Haluan kuitenkin tässä järkevyydestä puhellessani myös esitellä jo kauan harkinnassani olleen kellon, jota palaan aina kuukaudesta toiseen ihailemaan. Nimittäin Doug Jacksonin Word Clockin.



Ymmärsitkö idean? Eikö olekin ihana!


Ei löydy viisareita, eikä numeroitakaan (paitsi kirjoitettuna), eikä kellossa ole suoranaista aikajanaa. Silti kello on täysin ymmärrettävä ja selkeä ja tämän voisi ripustaa tai asettaa mihin tahansa toimistoon, kotiin taikka hienostunempaan hotelliinkin.
Olen nähnyt kaikenlaisia kelloja, mutta näin upeaa täysin viisaritonta versiota en ole ennen nähnyt! Ja kun miettii, kuinka sinänsä yksinkertaisella idealla ja toteutuksella saa jotain näin hienoa ja erilaista aikaan.


Taas yksi niitä hienoja design-henkisiä hetkiä, kun miettii, miksei itse tätä keksinyt! Mielestäni ne parhaat ideat ovat juuri niitä suhteellisen yksinkertaisia, ja ehkäpä myös helppoja toteuttaa, mutta joku kuitenkin ehti ensin ja keksi idean ennen meitä muita kadullatallaajia. 
Yksinkertaisuus voittaa monimutkaisuuden minulla melkeinpä yhdeksän kertaa kymmenestä.

Ja varmasti tällaisia samantyylisiä sanakelloja ovat muut suunnittelijat aikaisemminkin rakentaneet, mutta Jacksonin kello on ensimmäinen ja ainakin vielä viimeinen, josta itse olen kuullut. (Oh well, äsken googlasin sanat word ja clock. Tuli aika paljon osumia, mutta silti tämä on mielestäni 
esittelyn arvoinen.)


Jackson kertoo sivuillaan, että hän rakensi Word Clockin eli sanakellon kahdesta syystä: persoonalliseksi ja käytännölliseksi lahjaksi hänen vaimolleen, (joka työskentelee englannin kielen opettajana), sekä halusta tehdä tuote, jonka voi jokainen myös itse rakentaa ja saada tätä kautta ihanan onnistumisen tunteen. Mielestäni hieno idea antaa asiakkaille myös vaihtoehdoksi koota oma kellonsa ja rohkaista näin omatoimisuuteen ja myös mahdollisesti oppimaan jotain uutta.


Jos ei pieni rakentelu innostuta, niin tarjolla on myös täysin valmiita kelloja - Jackson tekee myös räätälöityjä vaihtoehtoja asiakkaan niin tahtoessa. Ymmärtääkseni kellon ”sanastoon” voi liittää vaikkapa firman nimen, tai vaikkapa jonkin rakkauden tunnustuksen puolisolleen.

Kelloja saa myös monessa eri värissä, mistä löytyy lisää tietoa Jacksonin nettisivuilta.



Täytyy kyllä sanoa, että jos tämä olisi ainoa kello asunnossani niin voisi mennä pienoinen hetki, ennen kuin sitä tottuisi lukemaan kuin tavallisia kelloja. Silti uskon, että muutaman vuoden sisällä tällainen sanakello tulee olemaan jossain tulevaisuuden asunnossani olohuoneen tai eteisen seinällä, vierailijoiden ihmettelyn ja katseiden kerääjänä. Mukava ja erilainen huoneen piriste, ja ainakin siitä saa hyvän puheenaiheen.

Kello ei ehkä sovellu minuutintarkkaan seurailuun, mutta kuka nyt niin tarkkaa kelloa joka huoneeseen tarvitseekaan!:)

 Käyppä kurkkaamassa:

kuvat ovat samaisesta osoitteesta

2 kommenttia:

  1. Eikö olekin! En ole törmännyt kertaakaan sanakelloihin Suomessa, mutta onneksi näitä saa ymmärtääkseni tilattua myös tänne pohjolaan, ellei hinta liikaa hirvitä :)

    VastaaPoista

Aina saa postittaa mietteitä, ideoita ja ajatuksia!
Kaikki otetaan hymyllä vastaan :)